מתכון למרק ירקות / מירי מזרחי-אביב
החומרים:
1 בצל קצוץ
שמן לטיגון
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 קופסת שימורי עגבניות קלופות
4 ענפי סלרי קצוצים
חופן עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
1 ליטר מים רותחים
1/2 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
ההכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן חם עד שהזהיב, מוסיפים את הגזר ומטגנים מעט. מוסיפים את שימורי העגבניות, הסלרי והבזיליקום.
- מוסיפים את אבקת המרק, מלח ופלפל. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים את הסיר,
- מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהירקות התרככו. מרסקים במוט ממחה או בבלנדר ומוסיפים בסיס לבישול והקרמה של ריצ'.
