מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למרק קרם פלפלים / יפית גולדשטיין

 

החומרים:



2 בצלים גדולים קצוצים
שמן לטיגון
1/2 כרישה קצוצה
1 שן שום כתושה
5 פלפלים אדומים קצוצים
5 פלפלים צהובים קצוצים
1 גבעול סלרי קצוץ
2 כפות אבקת מרק עוף 
1/2 כוס קמח
2 מיכלים בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
מלח ופלפל


להגשה:


1 לחם כפרי עגול 
עלי פטרוזיליה קצוצים
 


ההכנה:

 

  1. מטגנים את הבצל, הכרישה והשום עד שהתחילו להזהיב. מוסיפים את הסלרי ומטגנים כשתי דקות.
  2. מחלקים את הירקות המטוגנים לשני סירים, לכל סיר מוסיפים פלפלים בצבע אחד וממשיכים לטגן. מוסיפים מים עד גובה הירקות ומבשלים כ-20 דקות.
  3. מרסקים בבלנדר את תערובת הפלפלים הצהובים ומחזירים לסיר. מרסקים את תערובת הפלפלים האדומים, מבלי לשטוף את הבלנדר, ומחזירים לסיר השני.
  4. מערבבים את אבקת המרק והקמח עם ליטר מים ומוסיפים חצי מהכמות לכל סיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים לכל סיר מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ' ומחממים.
  5. להגשה, חותכים את כיפת הלחם ומוציאים את תוכנו לקבלת קערית. מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות. יוצקים פנימה את המרק האדום עד מחצית גובה הלחם ואז את המרק הצהוב, בעדינות. מפזרים מעל מעט פטרוזיליה.
מרק קרם פלפלים - מתכונים לבישול