מתכון למרק תפוחי אדמה ובטטות מוקרם / עדי דס
החומרים:
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
50 גרם חמאה
5 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
כ-1/2 1 ליטר מים רותחים
2 כפות אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור וקורט קינמון
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
להגשה:
שומשום קלוי או עירית קצוצה
ההכנה:
- מטגנים את הבצל בסיר עם שמן זית חם, עד שהזהיב.
- מוסיפים את החמאה, את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה ומערבבים. מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת המרק ומתבלים.
- מסירים מן האש ומרסקים במוט ממחה או בלנדר.
- מחזירים לאש נמוכה ומוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ'.
- מערבבים היטב. מחלקים לצלחות ומטפטפים מעל מעט שמנת ועירית קצוצה או שומשום קלוי.
