כותר 1 כותר 2 כותר 3


סטייק סלמון


חומרים ל-4 מנות:

  • 4 סטייקים של סלמון, כל אחד במשקל 200 גרם, או פילה סלמון באותו משקל
  • 4 גבעולי שמיר
  • 40 גרם חמאה
  • 6 כפות מיץ לימון או יין בן
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס

    לרוטב:
  • מניחים כל סטייק סלמון על ריבוע רדיד אלומיניום בגודל 25 ס"מ. מניחים על כל סטייק גבעול שמיר ומעט חמאה, מזלפים מיץ לימון או יין לבן ומתבלים במלח ופלפל. סוגרים בצורה רפויה למעטפה.
  • אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. מכבים את התנור ומשהים את הדג כ-10 דקות נוספות. פותחים את החבילות, מניחים את הדג על צלחות אישיות ומגישים עם הרוטב.
  • להכנת הרוטב, בסיר קטן מערבבים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ' עם הפירה והחרדל תוך חימום על אש נמוכה. מתבלים במלח ומבשלים עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
     

למתכונים נוספים לראש השנה - לחצו כאן


סטייק סלמון
  טיפים מהשף של ריצ'  
טוחן מדיה בניית אתרים