מתכון לסלט חסה, נבטים, קולרבי וצנונית
החומרים:
לסלט:
- 1/2 חסה אייסברג
- 1 סלסלה נבטים סיניים
- 1/2 סלסלה נבטי חמנייה
- 2 צנוניות גדולות או 4 קטנות
- 2 קולרבי
- 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
לרוטב:
- 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף גדושה חמאת בוטנים
- 1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ולבישול ריצ'
- מלח
להגשה:
- 1 כוס בוטנים ואגוזי קשיו קלויים שלמים או קצוצים גס
- 1/2 כוס פיצוחי אפונה
ההכנה:
- פורסים את החסה לפרוסות דקיקות ושמים בקערת הגשה גדולה. מוסיפים את הנבטים.
- חותכים את הצנוניות והקולרבי לגפרורים דקיקים, אפשר במעבד מזון. מוסיפים לקערת הסלט, עם הפטרוזיליה. מערבבים בעדינות.
- מערבלים את מרכיבי הרוטב בצנצנת. יוצקים מהרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. את הרוטב הנותר שומרים במקרר. מפזרים על הסלט בוטנים ואגוזים קלויים ואת פיצוחי האפונה.
