מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לסלט חסה, נבטים, קולרבי וצנונית

החומרים:



לסלט:

 

  • 1/2 חסה אייסברג
  • 1 סלסלה נבטים סיניים
  • 1/2 סלסלה נבטי חמנייה
  • 2 צנוניות גדולות או 4 קטנות
  • 2 קולרבי
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק


לרוטב:

 

  • 6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף גדושה חמאת בוטנים
  • 1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ולבישול ריצ'
  • מלח


להגשה:

 

  • 1 כוס בוטנים ואגוזי קשיו קלויים שלמים או קצוצים גס
  • 1/2 כוס פיצוחי אפונה


 

ההכנה:

 

  • פורסים את החסה לפרוסות דקיקות ושמים בקערת הגשה גדולה. מוסיפים את הנבטים.
  • חותכים את הצנוניות והקולרבי לגפרורים דקיקים, אפשר במעבד מזון. מוסיפים לקערת הסלט, עם הפטרוזיליה. מערבבים בעדינות.
  • מערבלים את מרכיבי הרוטב בצנצנת. יוצקים מהרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. את הרוטב הנותר שומרים במקרר. מפזרים על הסלט בוטנים ואגוזים קלויים ואת פיצוחי האפונה.
סלט חסה, נבטים, קולרבי וצנונית - מתכונים לבישול