מתכון לעוגה שוקולדית / ליאת עזרן
החומרים:
- ½ 1 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 3 ביצים
- 1 כוס שמנת לקפה של ריצ'
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר בקוביות
- 1 מיכל שמנת להקצפה של ריצ'
ההכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו.
- בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, סוכר הווניל, השמן, הביצים ושמנת לקפה של ריצ'.
- מוסיפים את התערובת הראשונה ומערבבים היטב. שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ.
- אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מחממים את השמנת להקצפה כמעט עד רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב. מצפים את העוגה.
- אפשר לקשט בקוקוס או בסוכריות קטנות.
