מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת פירמידה

המתכון המקורי של קרין גורן. על ההתאמה וההכנה עם מוצרי ריצ' אחראית מיכל אנגלנדר

 

חומרים:



לקרם הווניל:

 

  • 1 מיכל שמנת מתוקה ריצ׳.
  • 3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 5 כפות סוכר
  • 250 גרם גבינה לבנה 5% שומן

 

לביסקוויטים:

 

  • שרוול וחצי ביסקוויטים, פחות או יותר (כ-350 גרם)
  • 3/4 כוס חלב, להרטבת הביסקוויטים

 

לציפוי השוקולד:

 

  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה ריצ׳
  • 1/2 כפית אבקת נס קפה
  • 120 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף דבש, לתוספת ברק (לא חובה)


אופן ההכנה:



מכינים את קרם הווניל:

 

  • במיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, מוסיפים גבינה ומקציפים עד קבלת קרם אוורירי.
  • מרכיבים ומקפיאים שעה
  • מניחים על משטח העבודה רצועת נייר אלומיניום ארוכה - בגודל תבנית תנור בערך (ורצוי בשכבה כפולה).
  • מניחים באופן צמוד במרכז נייר האלומיניום 3 טורים של 6 ביסקוויטים (פחות או יותר, תלוי בגודל נייר האלומיניום) טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - מניחים את הביסקוויטים לרוחב.
  • מורחים 1/2 מהקרם בשכבה אחידה מעל הביסקוויטים.
  • מניחים באופן צמוד מעל הקרם 3 טורים של 6-5 ביסקוויטים (תלוי בגודל נייר האלומיניום), טבולים טבילה קצרה בחלב. שימו לב - הפעם מניחים רק את הטור האמצעי לרוחב, ואת הטורים הצדדיים לאורך (בשוליים מימין ומשמאל יישאר קרם ללא כיסוי ביסקוויטים, וזה בסדר).
  • מניחים את הקרם שנשאר בכפות גדושות וצפופות - רק על הטור האמצעי של הביסקוויטים.
  • משחילים ידיים מתחת לנייר האלומיניום מימין ומשמאל, מרימים ומצמידים את הידיים כך ששורות הביסקוויטים מימין ומשמאל ייפגשו למעלה במרכז - והנה, יש לנו פירמידה!
  • מקפלים את נייר האלומיניום להידוק הפירמידה (או סוגרים עם אטבי כביסה) ומעבירים בזהירות למקפיא לחצי שעה-שעה (או למקרר לשעתיים), להתייצבות.

 

מצפים, מקררים 4 שעות ומגישים:

 

  • מחממים במיקרוגל 1/2 מיכל שמנת מתוקה, שוקולד, נס קפה מוסיפים דבש וטורפים לרוטב אחיד.
  • פותחים את קיפולי נייר האלומיניום. מוזגים על העוגה את הרוטב בהדרגה (כף אחרי כף) - ומניחים לו לטפטף ולצפות את כולו (נייר האלומיניום יתלכלך בשוקולד, וזה בסדר).
  • מעבירים את העוגה עם נייר האלומיניום לצלחת ארוכה או מגש. קורעים את הנייר מתחתיה, מושכים ומסירים אותו בעדינות. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, לספיגת טעמים וריכוך הביסקוויטים.
  • פורסים למשולשים שמנמנים (כ-4 ס”מ עובי) בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים, ומתענגים...

שומרים במקרר ומגישים קר.



למתכון המקורי של קרין גורן - לחצו כאן
 

עוגת פירמידה - קינוחים