מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת רולדה במילוי וקישוט קרם מוקה/ חווה שרון

*המתכון באדיבות קסם של עוגה - חוה שרון

 

חומרים לרולדה:

 

  • 5 ביצים גודל L
  • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 1/4 כוס קקאו (40 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות קורנפלור (20 גרם)


קרם מוקה למילוי הרולדה ועטיפת הרולדה:

 

  • 3 מיכלי שמנת ריצ'
  • 2 כפיות אבקת נס קפה (מומלץ בטעם מקופלת)
  • 2 כפיות אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

  • לחמם תנור ל-160 מעלות
  • להקציף חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק
  • להוסיף לתערובת חלמונים וסוכר וניל להמשיך להקציף על מהירות נמוכה עד להבלעת החלמונים. מוסיפים קקאו וקורנפלור מנופים לתערובת וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
  • להניח על תבנית תנור נייר אפייה ולשמן היטב.
  • לשפוך את הבלילה ולשטח אותה על התבנית. לאפות כ- 20 דקות עד שהקיסם שנועצים בה יוצא יבש עם פירורים עליו.
  • מוצאים את התבנית מניחים מעל העוגה נייר אפיה ומגבת.
  • ממתינים להתקררות העוגה ואז משחררים את העוגה מנייר האפייה. מורחים כשליש מקרם המוקה על העוגה מגלגלים את העוגה לצורת רולדה.
  • בשק זילוף עם צנתר שושנים (M1) ממלאים את הקרם הנותר ומזליפים שושנים על הרולדה.

בתאבון!!!

עוגת רולדה במילוי וקישוט קרם מוקה - מתכונים לאפייה