מתכון לעוגת רולדה במילוי וקישוט קרם מוקה/ חווה שרון
*המתכון באדיבות קסם של עוגה - חוה שרון
חומרים לרולדה:
- 5 ביצים גודל L
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1/4 כוס קקאו (40 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
קרם מוקה למילוי הרולדה ועטיפת הרולדה:
- 3 מיכלי שמנת ריצ'
- 2 כפיות אבקת נס קפה (מומלץ בטעם מקופלת)
- 2 כפיות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- לחמם תנור ל-160 מעלות
- להקציף חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק
- להוסיף לתערובת חלמונים וסוכר וניל להמשיך להקציף על מהירות נמוכה עד להבלעת החלמונים. מוסיפים קקאו וקורנפלור מנופים לתערובת וממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
- להניח על תבנית תנור נייר אפייה ולשמן היטב.
- לשפוך את הבלילה ולשטח אותה על התבנית. לאפות כ- 20 דקות עד שהקיסם שנועצים בה יוצא יבש עם פירורים עליו.
- מוצאים את התבנית מניחים מעל העוגה נייר אפיה ומגבת.
- ממתינים להתקררות העוגה ואז משחררים את העוגה מנייר האפייה. מורחים כשליש מקרם המוקה על העוגה מגלגלים את העוגה לצורת רולדה.
- בשק זילוף עם צנתר שושנים (M1) ממלאים את הקרם הנותר ומזליפים שושנים על הרולדה.
בתאבון!!!
