מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון עוגת גבינה

 

החומרים:



לבסיס:

 

  • 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1/4 כוס (60 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון
  • 1 כפית שמן

 

לשכבת הגבינה:

 

  • 2 שקיות (28 גרם) ג'לטין
  • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר
  • 2 ביצים מופרדות
  • 1 כוס (250 מ"ל) ריצ'קפה
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3 כפות רום בקרדי
  • 3 חבילות (660 גרם) גבינת פילדלפיה

 

ההכנה:

 

  • להכנת הבסיס, בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמח, קליפת הלימון והסוכר. מוסיפים את החמאה, החלמון והשמן ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.
  • שוטחים את הבצק ומרפדים בו את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ.
  • אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 190 מעלות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  • לממהרים, אפשר לוותר על הבסיס ולהכין רק את תערובת הגבינה.
  • להכנת שכבת הגבינה, בסיר קטן מערבבים את הג'לטין עם חצי מכמות הסוכר.
  • בקערה קטנה טורפים במזלג את החלמונים עם ריצ'קפה, מוסיפים לסיר ומערבבים. מחממים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהג'לטין נמס והתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומוסיפים את קליפת ומיץ הלימון עם הרום ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר הנותר.
  • בקערה נפרדת מקציפים את הקצפת.
  • בקערת המיקסר טורפים את הגבינה עם תערובת הג'לטין. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את הקצף והקצפת. שוטחים בתבנית, עם או בלי בצק אפוי. שומרים במקרר.
עוגת גבינה - קינוחים