מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת ופירות (חלבי)

 

תבנית בקוטר 26 ס"מ או 4 תבניות אישיות בקוטר 10 ס"מ
 


חומרים:


לבצק:

 

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בינוניות
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 2 כפיות סירופ תירס או דבש
  • 100 גרם אבקת סוכר

 

למלית:

 

  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת ריצ'
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 כפות אבקת פודינג וניל אינסטנט

 

לציפוי:

 

 


אופן ההכנה:

 

  • הבצק: שמים את כל החומרים לבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת פירורים גדולים. מוציאים למשטח עבודה ומאחדים בעדינות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים למשך שעה לפחות במקרר.
  • המלית: שמים את כל החומרים למלית בקערה ומקציפים במקצפה ידנית עד לקבלת קרם אחיד.
  • מחממים את התנור לחום בינוני– נמוך (160 מעלות) ומשמנים את התבנית או התבניות האישיות.
  • ההרכבה והאפייה: מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול הגדול מעט יותר מקוטר התבנית ובעובי 2 מ"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. יוצקים מעל את המלית כמעט למלוא גובה הבצק ואופים 30 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 125 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהמלית מתייצבת. מצננים קלות ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות.
  • הציפוי וההגשה: מצפים את שולי העוגה בקצפת ריצ' מן המיכל המוכן, מסדרים במרכז את הפירות החתוכים ומגישים קר.
עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת ופירות (חלבי) - מתכונים לאפיה