מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת גבינה עם פירורים (חלבי)

 

החומרים:


לבצק:

 

  • 200 גרם חמאה מלוחה חתוכה לקוביות או 300 גרם ביסקוויטים מרוסקים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח

 

לשכבת הגבינה:

 

  • 750 גרם גבינת שמנת
  • ¾ כוס (180 גרם) סוכר דק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • 3 כפות מים
  • ½ 1 מיכלים שמנת להקצפה של ריצ'

 

ההכנה:

 

  • להכנת הבצק, טורפים את החמאה עם החלמונים והסוכר. מוסיפים את הקמח ומערבלים. שוטחים 2/3 מהבצק על התחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. את השליש הנותר מרדדים לעלה בעובי כ-3 מ"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, רק עד ששני הבצקים הזהיבו. אפשר להחליף בביסקוויטים מרוסקים.
  • להכנת שכבת הגבינה, טורפים את הגבינה עם הסוכר, התבלינים והפודינג.
  • ממיסים את הג'לטין במים ומחממים 20 שניות במיקרוגל. מערבבים ומוסיפים לתערובת הגבינה.
  • מקציפים בנפרד את השמנת להקצפה של ריצ' ומקפלים עם תערובת הגבינה. שוטחים על הבסיס האפוי. מצננים כשעה במקרר. מפוררים מעל את הבצק האפוי או מפזרים את הביסקוויטים. שומרים במקרר עד שהעוגה מתייצבת.
עוגת גבינה עם פירורים - מתכונים לאפיה