מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת גבינת ריקוטה (חלבי)

החומרים:



לבסיס:

 

  • 1250 גרם עוגיות אוריאו מרוסקות
  • 3-2 כפות נוטלה

 

לשכבת הגבינה:

 

  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 3/4 כוס (180 גרם) סוכר דק
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית תמצית שקדים או וניל
  • 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 1/2 כוס (75 גרם) שקדים טחונים

 

ההכנה:

 

  • להכנת הבסיס, מרסקים את העוגיות ומערבבים עם הנוטלה, מהדקים לתחתית של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, לתבנית ריבועית או לתבניות אישיות. מצננים כרבע שעה במקרר.
  • להכנת שכבת הגבינה, טורפים היטב את הריקוטה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד, את הקורנפלור ותמצית השקדים או הווניל. מוסיפים את הבסיס להקרמה ובישול של ריצ' ואת השקדים הטחונים. יוצקים לתבנית.
  • אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך מעט, 160 מעלות, עד שהעוגה התייצבה ושומרים במקרר.


מתאים להגיש עם תותים וגם עם רסק פרי ממותק.

עוגת גבינת ריקוטה - מתכונים לאפיה