מתכון לעוגת טורט מוס שוקולד קפה / אורטל
החומרים:
- 6 ביצים מופרדות
- 6 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית גרידת תפוז
- 6 כפות קמח
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
לקרמים:
- 2 מיכלי שמנת להקצפה של ריצ'
- 1 כף אבקת קפה נמס
- 150 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם שוקולד מריר מגורר
ההכנה:
- מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את החלמונים, הווניל, גרידת התפוז ולסיום הקמח ואבקת האפייה.
- שוטחים את התערובת בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים מהתנור ומצננים.
- שמים בקערה מיכל שמנת להקצפה של ריצ' עם השוקולד המריר וממיסים דקה וחצי במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומצננים חצי שעה במקרר. מקציפים את הקרם.
- בקערה נפרדת מקציפים את השמנת שנותרה עם אבקת הקפה.
- להרכבת העוגה, חוצים את העוגה לגובה ומורחים בקציפת הקפה, מכסים בחצי העוגה שנותר ומצפים בקרם הקפה שנותר. מצפים בקרם השוקולד. מפזרים על העוגה שוקולד מגורר.
