מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת יומולדת שווה / אדווה גבאי

שכבות של מוס שוקולד והמון שמנת להקצפה של ריצ', כדי שהעוגה תוכל להיות קינוח לארוחה בשרית. אגב, קשה להבדיל בטעם בין שמנת צמחית לחלבית.



החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:



למוס שוקולד:

 


לבסיס:

 

  • 2/3 כוס קמח
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 5 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס +1 כף סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 80 גרם חמאה מומסת ומצוננת


לסירופ:

 

  • 2/3 מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות ליקר קפה, בברנדי או רום


לציפוי:

 


לקישוט:

 

  • תותים
  • שבבי שוקולד



ההכנה:

 

  • מכינים תחילה את מוס השוקולד, מביאים כמעט לרתיחה מיכל שמנת להקצפה של ריצ' ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה וחלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • להכנת הבסיס, מנפים לקערה את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה.
  • טורפים היטב את הביצים עם הסוכר. מניחים מעל אמבט מים חמים וממשיכים לטרוף כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת חמימה למגע. מעבירים מיד לקערת המיקסר, מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים כ-5 דקות במהירות גבוהה, עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
  • מנפים מעל כמחצית מתערובת הקמח, ומקפלים בעדינות. מוסיפים את החמאה המומסת. מנפים את יתרת הקמח ומקפלים רק עד קבלת תערובת אחידה. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 175 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. מעבירים סכין בין הדפנות והעוגה, משחררים את הקפיץ ומצננים.
  • להכנת הסירופ, בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים והסוכר, מבשלים עוד דקה-שתיים. מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • מסיימים את הכנת המוס, מקציפים את מיכל השמנת המתוקה שנותר. מערבבים היטב את המוס ומקפלים לתוכו את הקצפת – תחילה שליש מהכמות, ואחר כך את היתר.
  • להרכבת העוגה, בעזרת סכין משוננת חותכים את העוגה לשלוש שכבות. חלק אחד מניחים על צלחת הגשה וסוגרים סביבו את הקפיץ של התבנית. מברישים את העוגה ב-1/3 הסירופ. מורחים מעל מחצית ממוס השוקולד ומכסים בשכבת עוגה. מברישים בשליש מהסירופ. מורחים במחצית הנותרת של המוס. מכסים בחלק השלישי של העוגה ומברישים בסירופ שנותר. מכסים בניילון נצמד ומקררים לפחות 4 שעות.
  • להכנת הציפוי, מחממים את השמנת המתוקה כמעט עד רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים היטב. מצננים מעט ויוצקים על העוגה. מחזירים לקירור.
  • לפני הגשה מעטרים בתותים שלמים ובשבבי שוקולד.
  • כשהעוגה עטופה היטב היא נשמרת במקרר 4 ימים.
עוגת יומולדת - מתכונים לאפייה