מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת מוס שוקולד ללא אפייה

 

החומרים:


לבסיס:

 

  • 1/2 כוס (125 גרם) סוכר
  • 1/2 1 כוסות (225 גרם) אגוזים (לוז או שקדים) קלויים וקצוצים
  • 75 גרם חמאה מלוחה רכה
  • 1/4 כוס (40 גרם) אבקת קקאו

 

למוס:

 

  • 450 גרם מטבעות שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (80 גרם) אבקת קקאו
  • 1/4 מיכל (100 מ"ל) ריצ'קפה
  • 3 מיכלים (650 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 4 כפות ליקר תפוזים, קואנטרו

 

לקישוט:

 

  • שוקולד מריר מגורר או פולי קקאו גרוסים או קליפות תפוז מסוכרות

 

ההכנה:

 

  • מערבבים יחד את כל מרכיבי הבסיס, אפשר במזלג. שוטחים ומהדקים בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. מצננים כחצי שעה במקרר או 10 דקות במקפיא.
  • להכנת המוס, ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם אבקת הקקאו וריצ'קפה. מערבבים היטב.
  • מקציפים קצפת ריצ'. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת השוקולד ואת הליקר. שוטחים על הבסיס. מצננים מספר שעות במקרר. מפזרים מעל שוקולד מריר מגורר, פולי קקאו גרוסים או קליפות תפוז מסוכרות.
עוגת מוס שוקולד ללא אפייה - מתכונים לאפיה