מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת פרג ואגסים בציפוי קצפת

 

החומרים:



לבסיס:

 

  • 150 גרם עוגיות אוריאו
  • 1/2 כוס (75 גרם) אגוזי לוז קלויים גרוסים גס

 

לשכבת האגסים:

 

  • 1 קופסת שימורים של חצאי אגסים מסוננים היטב

 

לקרם וניל:

 

  • 1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל

 

לשכבת הפרג:

 

  • 3 וחצי כוסות (300 גרם) פרג טחון טרי
  • 1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה
  • 4 כפות דבש
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

 

לציפוי:

 

  • 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל

 

ההכנה:

 

  • להכנת הבסיס, מרסקים את העוגיות עם האגוזים במעבד מזון. שוטחים ומהדקים את התערובת בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שומרים במקרר.
  • לשכבת האגסים, מסננים הטב וחותכים את האגסים לשמיניות, שוטחים על הבסיס.
  • להכנת הקרם, בסיר קטן מחממים 3/4 מכמות הריצ'קפה עם הסוכר, מבלי להגיע לרתיחה.
  • בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור בריצ'קפה שנותר. מוסיפים מעט מהנוזל החם, מערבבים ומחזירים לסיר. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהקרם מתחיל להסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים והווניל ומערבבים היטב.
  • להכנת שכבת הפרג, מחממים בסיר את הפרג, ריצ'קפה והדבש, מבשלים תוך בחישה, עד שהנוזלים נספגים לגמרי בפרג. מסירים מהאש ומצננים לחום החדר. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים עם קרם הווניל. שוטחים על האגסים ומצננים במקרר.
  • להכנת הציפוי, מקציפים קצפת ריצ' עם הפודינג ומורחים על העוגה. שומרים במקרר.
עוגת פרג ואגסים בציפוי קצפת - מתכונים לאפיה