מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת קקאו

 

החומרים:



2 כוסות (300 גרם) קמח
3/4 1 כוסות 420 גרם) סוכר
3/4 כוס (120 גרם) קקאו
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 1 כפיות סודה לשתייה
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כוס (250 מ"ל) ריצ'קפה 
1/2 כוס (125 מ"ל) שמן
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים


לקישוט:


250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם חמאה
מעט רום או ליקר
 


ההכנה:

 

  1. להכנת העוגה, מערבבים את כל החומרים, ללא המים הרותחים בקערת המיקסר. מוסיפים את המים הרותחים. מעבירים לשתי תבניות מוארכות, מבלי לשמן. התערובת נוזלית מאוד לכן לא מתאים לאפות בתבניות קפיציות.
  2. אופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. בודקים בעזרת קיסם עץ. מצננים. העוגה טעימה מאוד ללא תוספות ונשמרת היטב. מתאים להכין ממנה עוגות יום הולדת, גם בתבניות אישיות.
  3. להכנת הקרם, ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל אש נמוכה מאוד, או במיקרוגל. מערבבים היטב ומוסיפים את הליקר או הרום. מורחים את העוגות.
מתכון לעוגת קקאו