מתכון לעוגת שוקולד / אפרת אלמועלם
החומרים:
- 4 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- ½ 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס שוקולית או אבקת קקאו
- 1 שקית סוכר וניל
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מים חמים
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל שמנת להקצפה של ריצ'
- 1 כף ויסקי או רום
ההכנה:
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, השוקולית או אבקת הקקאו, סוכר הווניל, השמן והחלמונים. מערבבים היטב ומוסיפים את מים החמים. מקפלים פנימה את קצף החלבונים.
- שוטחים בתבנית אפייה בקוטר 28 ס"מ.
- אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 190 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- להכנת הציפוי, ממיסים במיקרוגל או על אש נמוכה את השוקולד עם השמנת להקצפה של ריצ'. מסירים מהאש ומוסיפים את הוויסקי או הרום. מזלפים על העוגה ושומרים במקרר.
- אפשר לפזר על הציפוי קוקוס, סוכריות צבעוניות או אגוזים.
