מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת שוקולד / אפרת אלמועלם

החומרים:

 

  • 4 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • ½ 2 כוסות קמח תופח
  • 1 כוס שוקולית או אבקת קקאו
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים חמים


לציפוי:

 



ההכנה:

 

  • בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, השוקולית או אבקת הקקאו, סוכר הווניל, השמן והחלמונים. מערבבים היטב ומוסיפים את מים החמים. מקפלים פנימה את קצף החלבונים.
  • שוטחים בתבנית אפייה בקוטר 28 ס"מ.
  • אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 190 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • להכנת הציפוי, ממיסים במיקרוגל או על אש נמוכה את השוקולד עם השמנת להקצפה של ריצ'. מסירים מהאש ומוסיפים את הוויסקי או הרום. מזלפים על העוגה ושומרים במקרר.
  • אפשר לפזר על הציפוי קוקוס, סוכריות צבעוניות או אגוזים.
עוגת שוקולד - מתכונים לאפייה