מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לעוגת שוקולד קפואה

 

החומרים:

 

  • 1 חבילה (400 גרם) ביסקוויט בטעם שוקולד
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) ברנדי
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים

 

לקרם:

 

  • 1/3 כוס (80 מ"ל) ריצ'קפה
  • 2 כפות גדושות (25 גרם) אבקת קקאו
  • 100 גרם חמאה מלוחה
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 מיכלים (424 מ"ל) קצפת ריצ'

 

לציפוי:

 

  • 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות ליקר קפה, קלואה

 

ההכנה:

 

  • מערבבים בקערה את הברנדי והמים. טובלים חצי מכמות הביסקוויטים בנוזל, כל אחד בנפרד, ומרפדים בהם תבנית ריבועית בגודל 25 ס"מ.
  • להכנת הקרם, ממיסים במיקרוגל ריצ'קפה עם אבקת הקקאו, החמאה והשוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את הווניל.
  • מקציפים קצפת ריצ', מנמיכים את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד. שוטחים חצי מהכמות על הביסקוויטים.
  • מרטיבים את הביסקוויטים שנותרו, כל אחד בנפרד ומניחים על הקרם, מכסים בקרם שנותר. מקפיאים כרבע שעה.
  • להכנת הציפוי, מקציפים את הקצפת עם הפודינג וליקר קפה ומכסים את הקרם, או מעבירים לשקית זילוף ומכסים בדוגמה הרצויה. שומרים במקפיא עד ההגשה. חותכים למנות בגודל הרצוי, למשל 5 על 2.5 ס"מ ומגישים.
  • מאחר שהקצפת לא הופכת קשה מדי, אפשר להגיש ישר מהמקפיא.
עוגת שוקולד קפואה - מתכונים לאפיה