מתכון לפאי קישואים ומוסקט / דפנה שגב
החומרים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח תופח
- 175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 30 מ"ל מים
- מעט מלח
למילוי:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- שמן זית לטיגון
- 1 כפית גדושה שום כתוש
- 5-4 קישואים פרוסים דק מאוד
- מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר
- 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
- 50 גרם צנוברים קלויים
ההכנה:
- בקערת מעבד מזון מערבבים את החומרים לבצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית חסינת אש. מחוררים במזלג.
- אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
- בינתיים מכינים את המילוי, מטגנים את הבצל בשמן זית, עד שקוף. מוסיפים את השום לחצי דקה ואז את הקישואים. מאדים עד שהקישואים התרככו מעט. מסירים מהאש ומתבלים.
- שוטחים את התערובת על הבצק החצי אפוי. יוצקים מעל בסיס להקרמה ובישול של ריצ' ומפזרים את הצנוברים הקלויים.
- אופים כ-30 דקות, עד שהפשטידה יציבה.
* אפשר להחליף את הקישואים בתרד.
