מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לפאי קישואים ומוסקט / דפנה שגב

החומרים:



לבצק:

 

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 30 מ"ל מים
  • מעט מלח


למילוי:

 

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • שמן זית לטיגון
  • 1 כפית גדושה שום כתוש
  • 5-4 קישואים פרוסים דק מאוד
  • מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר
  • 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 50 גרם צנוברים קלויים



ההכנה:

 

  • בקערת מעבד מזון מערבבים את החומרים לבצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית חסינת אש. מחוררים במזלג.
  • אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור.
  • בינתיים מכינים את המילוי, מטגנים את הבצל בשמן זית, עד שקוף. מוסיפים את השום לחצי דקה ואז את הקישואים. מאדים עד שהקישואים התרככו מעט. מסירים מהאש ומתבלים.
  • שוטחים את התערובת על הבצק החצי אפוי. יוצקים מעל בסיס להקרמה ובישול של ריצ' ומפזרים את הצנוברים הקלויים.
  • אופים כ-30 דקות, עד שהפשטידה יציבה.


* אפשר להחליף את הקישואים בתרד.

פאי קישואים ומוסקט - מתכונים לאפייה