מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לפאי קציפת לימון

 

החומרים:
 

לבסיס:

 

  • 1 וחצי כוסות (225 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'

 

למילוי:

 

  • 14 גרם ג'לטין
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • 4 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס (125 גרם) סוכר
  • 2 כפות קליפת לימון מגוררת
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'

 

ההכנה:

 

  • להכנת הבסיס, במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים קצפת ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים הטב במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
  • אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים את הכיסוי אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
  • להכנת המילוי, מערבבים את הג'לטין עם המים וממיסים מעל אמבט מים חמים.
  • בעזרת מקציף ידני מקציפים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את הקליפה ומיץ הלימון. מחממים מעל אמבט מים חמים תוך בחישה, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין. מכסים ביריעת ניילון נצמד.
  • מקציפים את הקצפת.
  • מקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר הנותר. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את קציפת החלמונים והלימון ואז את הקצפת. שוטחים על הבצק האפוי. שומרים במקרר.
פאי קציפת לימון - מתכונים לאפיה