כותר 1 כותר 2 כותר 3


פבלובה במלית קצפת וברוטב פירות אדומים


16-14 יחידות

חומרים:
  • 3 חלבונים
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
לרוטב:
  • 1 כוס פירות אדומים מוקפאים
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1/4 ליטר מים
  • 1 מקל קינמון
למלית:
אופן ההכנה:
  • מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (100 מעלות). מרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
  • הבסיס: שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה כ- 3 דקות עד לקבלת קצף יציב מאוד. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כדקה נוספת. מוסיפים את שארית הסוכר ומקפלים בתוך הקצף בעזרת מרית. מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על התבניות עיגולים שלמים בקוטר 5 ס"מ, וברווחים של כ- 3 ס"מ זה מזה. מזלפים בשולי כל עיגול שתי קומות של קצף ליצירת דפנות גבוהות. אופים שעתיים וחצי, מוציאים ומצננים. (הבסיסים נשמרים שבועיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר).
  • הרוטב: שמים בסיר קטן את הפירות, המים, הסוכר ומקל הקינמון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שהרוטב מסמיך קצת. מאחסנים במקרר עד להגשה.
  • המלית: לפני ההגשה שמים את השמנת וסוכר הווניל בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה.
  • ההרכבה: ממלאים כל בסיס בשתי כפות שמנת, יוצקים מעל כף מהרוטב ומגישים.



למתכונים קינוחים נוספים - לחצו כאן
פבלובה במלית קצפת וברוטב פירות אדומים
  טיפים מהשף של ריצ'  
טוחן מדיה בניית אתרים