מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת וירקות ירוקים

 

4 מנות


חומרים:
 

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה בצורה שאוהבים
  • 1 צרור גבעולי אספרגוס
  • 1 חבילה (200 גרם) אפונת שלג או שעועית ירוקה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 קישואים, חתוכים למקלות דקים
  • 1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה ריצ'
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
  • מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל גבי האריזה. מסננים.
  • מכינים קערה עם מי קרח. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה. שמים בסיר את האספרגוס ואת האפונה או השעועית ומבשלים כדקה במים הרותחים. מוציאים מהסיר ומעבירים לקערת מי הקרח ומשהים ל-2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד. חותכים כל גבעול אספרגוס ל-3 חלקים.
  • במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את מקלות הקישואים ומטגנים אותם קלות כ-2 דקות. מוסיפים את האספרגוס והאפונה או השעועית ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את השמנת והפסטה ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד. מתבלים במוסקט, במלח ובפלפל ומערבבים. מחלקים לצלחות הגשה ומגישים מיד, חם.
פסטה ברוטב שמנת וירקות ירוקים - מתכונים לבישול