מתכון לפסטה ברוטב שמנת וירקות ירוקים
4 מנות
חומרים:
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה בצורה שאוהבים
- 1 צרור גבעולי אספרגוס
- 1 חבילה (200 גרם) אפונת שלג או שעועית ירוקה
- 1 כף שמן זית
- 2 קישואים, חתוכים למקלות דקים
- 1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה ריצ'
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל גבי האריזה. מסננים.
- מכינים קערה עם מי קרח. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה. שמים בסיר את האספרגוס ואת האפונה או השעועית ומבשלים כדקה במים הרותחים. מוציאים מהסיר ומעבירים לקערת מי הקרח ומשהים ל-2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד. חותכים כל גבעול אספרגוס ל-3 חלקים.
- במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את מקלות הקישואים ומטגנים אותם קלות כ-2 דקות. מוסיפים את האספרגוס והאפונה או השעועית ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את השמנת והפסטה ומביאים לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד. מתבלים במוסקט, במלח ובפלפל ומערבבים. מחלקים לצלחות הגשה ומגישים מיד, חם.
