מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לפריטטה של ברוקולי ותירס

 

החומרים ל-4 מנות:

 

  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ריצ'קפה
  • 1 כף מים
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שמן זית
  • 400 גרם פרחי ברוקולי
  • 1 כרישה קטנה פרוסה דק, עם החלק הירוק הבהיר
  • 1/2 כוס גרעיני תירס טריים או קפואים ומופשרים
  • 3-2 כפות גבינה צהובה מגוררת


ההכנה:

 

  • טורפים בקערה את הביצים, ריצ'קפה ומים עם מלח ופלפל.
  • בעזרת מברשת מורחים מחבת רחבה בשמן זית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את פרחי הברוקולי, הכרישה והתירס. מבשלים מעט תוך בחישה, עד שהכרישה רכה. מנמיכים את האש ויוצקים מעל את תערובת הביצים. מבשלים כ-3 דקות תוך הזזת המחבת לכיסוי אחיד של הירקות, רק עד שהביצים מוכנות בשוליים. מפזרים מעל את הגבינה, מכסים את המחבת ומבשלים כדקה נוספת.
פריטטה של ברוקולי ותירס - מתכונים לבישול