מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

פריטי חובה בכל מטבח

בכל מטבח יש פריטים רבים לבישול, אחסון, אפייה וכדומה. אבל יש מספר פריטים חשובים, שבלעדיהם המטבח לא יהיה מושלם. פריטים שיעזרו לכם לאחסון טוב ונכון יותר, אפייה ובישול מוצלחים יותר והגשה יפה. כמובן שאין לכך סוף ואפשר להשקיע בכך סכומים נכבדים ביותר, לכן בחרנו עבורכם מספר פריטים שיעזרו לכם להפוך את המטבח שלכם למטבח יותר מסודר ויותר מוצלח.

  • סיר גדול של חמישה-שישה ליטר – בישול של פסטה או מרק דורש סיר גדול במיוחד, לכן תמיד רצוי שיהיה במטבח שלכם סיר כזה. בכל מטבח יש סירים רבים, שמתאימים לבישול של מאכלים מסוגים שונים. אך לבישול של מרק או פסטה חייבים סיר גדול ולכן לא כדאי להתפשר בנושא זה.
  • מחבת עם ציפוי נגד הדבקות – כדאי מאוד להשקיע במחבת איכותי שמתאים להקפצות, טיגונים, חביתות ועוד. חשוב מאוד להקפיד על שימוש בכלי עץ או סיליקון, על מנת להימנע משריטתו. אפשר כמובן להתפשר על מחבת מאיכות בינונית ולהחליפו כל תקופה, אבל עדיף להשקיע מעט יותר ולבחור במחבת טפלון או מחבת קרמי איכותי.
  • תבנית פיירקס או קרמיקה איכותית – תבנית שמתאימה לעוגות, ירקות, קינוחים, פשטידות ועוד. מומלץ שהיא תתאים גם להגשה. תבניות אלה אוגרות חום בצורה טובה ועוזרות למאפה לצאת פריך ומושלם.
  • קופסאות אחסון טובות – כדי שהמקרר שלכם לא יהיה מלא בסירים, רצוי לדאוג לקופסאות אחסון טובות. כדאי לדאוג שיהיו ברשותכם קופסאות רבות בגדלים שונים שיתאימו לאחסון של מוצרים רבים. כך תדאגו לסדר במקרר ובמטבח. רצוי לא להתפשר על איכות הקופסאות, על מנת שהמזון המאוחסן בהן ישמר לאורך זמן.
  • משטח חיתוך – כדאי לבחור במשטח חיתוך שלא נשרט, על מנת שלא יאגור חיידקים. כמו כן, רצוי לדאוג שמשטח החיתוך לא יפגע בסכין. אפשר לבחור במשטחי במבוק שהפכו פופולאריים מאוד לאחרונה, בעיקר מכיוון שהם ידידותיים לסביבה, לא סופחים נוזלים ושומרים על הסכין. אם אתם מעדיפים משטחי פלסטיק, אל תתפשרו על משטח שאינו אנטי בקטריאלי.
  • סכין טובה – בכל מטבח כדאי להחזיק לפחות סכין אחת טובה, סכין שלא מתבלה במהירות וניתנת להשחזה בקלות. אפשר בהחלט למצוא סכין טובה במחיר יחסית סביר ולא תמיד חייבים לבחור במותג. סכין טובה תחזיק לאורך זמן רב ותקל עליכם את עבודת החיתוך. בנוסף, רצוי שיהיה במטבח משחיז סכינים, על מנת לשמור על להב הסכין חדה.
  • תנור טוב – אם אתם אוהבים לאפות אתם חייבים להקפיד על רכישה של תנור איכותי. הקפידו על פיזור חום אחיד בתנור וכמובן על פונקצית טורבו. לאוהבי האפייה אסור להתפשר על סעיף זה. ההבדל בין אפייה מוצלחת לאפייה בינונית הרבה פעמים תלוי באיכות התנור.


לטיפים מהשף של ריצ' - לחצו כאן

יש לכם שאלות אל השף או טיפים בשבילנו? כתבו אלינו ונשמח לפרסם. 

פריטי חובה בכל מטבח