מתכון לפרפה אגוזי לוז
החומרים ל-12 מנות:
- 1/2 כוס (125 גרם) סוכר חום
- 50 גרם חמאה מלוחה
- 1/2 כוס (125 מ"ל) מים
- 3 ביצים מופרדות
- 2 מיכלים (424 מ"ל) קצפת ריצ'
- 1 כוס (150 גרם) אגוזי לוז קלויים קצוצים
- 1 כפית תמצית וניל
ההכנה:
- בסיר קטן ממיסים את רוב הסוכר עם החמאה והמים על אש בינונית, תוך ערבוב. מבשלים מבלי לערבב עד שמתקבל סירופ.
- מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר הנותר ומזלפים מעל, תוך הקצפה, את הסירופ החם, עד שהתערובת צוננת ויציבה. סבלנות.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא יבש ומוסיפים בעדינות לתערובת החלמונים.
- מקציפים בנפרד קצפת ריצ' ומקפלים עם תערובת הביצים. מקפלים פנימה את האגוזים ותמצית הווניל. מחלקים לגביעים או לטבעות מתכת ושומרים במקפיא עד ההגשה.
