מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לפשטידה כתומה / אתי רטנר עזרן

 

החומרים:



לבצק:


2 כוסות קמח 
1/4 כוס שמן
1/2 כוס חלב

 

למילוי:


1 בטטה בינונית קלופה, בקוביות
300 גרם דלעת קלופה, בקוביות
3 גזרים קלופים, בקוביות
½ מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
חופן פטרוזיליה, שמיר ושום קצוצים
מלח ופלפל שחור
 


ההכנה:

 

  1. להכנת הבצק, בקערת מעבד מזון מעבדים את המרכיבים לבצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית חסינת אש. דוקרים במזלג.
  2. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהזהיב.
  3. להכנת המילוי, בקערת מעבד מזון, מבלי לשטוף אותה משאריות הבצק, מרסקים היטב את הירקות. מוסיפים בסיס להקרמה ובישול של ריצ' ואת עשבי התיבול והשום. מתבלים במלח ופלפל. שוטחים על הבצק החצי אפוי.
  4. אופים 40-30 דקות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה.
פשטידה כתומה - מתכונים לאפייה