מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לפשטידת בטטה ופטריות

בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
 


חומרים:



לבצק:

 

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 3 כפות (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 0.5 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 1.5 כפות מים

 

למלית:

 

  • 1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1.5 מיכלים (375 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה ריצ'
  • 4 ביצים
  • 0.25 כפית אגוז מוסקט טחון (אם רוצים)
  • מלח ופלפל


אופן ההכנה: 

 

  • לבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים לסירוגין, בכל פעם למספר שניות עד לקבלת גוש בצק. עוטפים את הבצק בניילוןנצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש.
  • למלית: בסיר בינוני מרתיחים 1/2 ליטר מים עם כפית מלח ומבשלים את קוביות הבטטה כ 5- דקות עד שמתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפטריות כ-5 דקות עד לאידוי כל הנוזלים. מסירים מהלהבה ומניחים בצד. בקערה בינונית מערבבים את השמנת והביצים. מוסיפים כפית מלח, אגוז מוסקט ומעט פלפל ומערבבים.
  • מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ( 180 מעלות). משמנים תבנית פאי. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בגודל התואם תבנית ובעובי 0.5 ס"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים. מסדרים את הבטטה והפטריות על בסיס הבצק, מפזרים כחצי כפית מלח ויוצקים מתערובת השמנת מעל כך שתכסה כמעט לגמרי את הירקות. מעבירים לתנור ואופים כ 35- דקות או עד שהפשטידה מזהיבה לגמרי.
  • מגישים חם.




למתכונים נוספים של מאפים - לחצו כאן

פשטידת בטטה ופטריות - מתכונים לאפיה