מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכונים לפשטידת חצילים וגבינה / מיטל ריזגן

החומרים:



לבצק:

 

  • 2 כוסות קמח
  • מעט מלח
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 150 גרם חמאה
  • לשכבות החצילים:
  • 2 חצילים פרוסים דק בקליפה
  • מלח גס
  • שמן לטיגון
  • 50 גרם צנוברים


לשכבות הגבינות:

 


לאפייה:

 

  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת



ההכנה:

 

  • להכנת הבצק, בקערת מעבד מזון מערבבים את כל המרכיבים. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית מלבנית חסינת אש.
  • להכנת החצילים, מפזרים מלח גס על החצילים, ממתינים מעט. מרחיקים את המלח, סוחטים ומנגבים במגבות נייר. מטגנים משני הצדדים בשמן זית חם. בשמן שנותר במחבת קולים את הצנוברים, רק עד שהתחילו להזהיב.
  • להכנת תערובת הגבינות, מערבבים את הגבינות עם בסיס לבישול והקרמה של ריצ' והפטרוזיליה ומתבלים.
  • שוטחים חצי מפרוסות החציל על הבצק, מפזרים מעל מעט צנוברים. מכסים בחצי מתערובת הגבינות. חוזרים על השכבות - חצילים, צנוברים וגבינות. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת.
  • אופים 50-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהפשטידה זהובה.
פשטידת חצילים וגבינה - מתכונים לאפייה