מתכון לפשטידת קישואים / מירי מזרחי אביב
החומרים:
לבצק:
2 כוסות קמח
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
100 גרם חמאה
מלח
למילוי:
8 קישואים
3 בצלים גדולים קצוצים
שמן לטיגון
4 ביצים
3/4 כוס קמח תופח
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
לאפייה:
½ כוס גרעיני חמנייה
4 כפות שומשום
2 כפות קצח
ההכנה:
- להכנת הבצק, בקערת מעבד מזון מכינים בצק מכל המרכיבים. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ושומרים חצי שעה במקרר.
- להכנת המילוי, מגררים דק את הקישואים, סוחטים ומעבירים לקערה.
- מטגנים את הבצלים עד שהזהיבו והתרככו, מוסיפים לקישואים עם השמן שנותר במחבת, הביצים, הקמח, השום, מלח ופלפל.
- מרדדים את הבצק ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית חסינת אש. שוטחים מעל את המילוי. מפזרים מעל גרעיני חמנייה, שומשום וקמח.
- אופים 60-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה.
