מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לפשטידת קישואים / מירי מזרחי אביב

 

החומרים:



לבצק:


2 כוסות קמח
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
100 גרם חמאה
מלח

 

למילוי:


8 קישואים 
3 בצלים גדולים קצוצים
שמן לטיגון
4 ביצים 
3/4 כוס קמח תופח
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור

 

לאפייה:


½ כוס גרעיני חמנייה
4 כפות שומשום
2 כפות קצח
 


ההכנה:

 

  1. להכנת הבצק, בקערת מעבד מזון מכינים בצק מכל המרכיבים. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ושומרים חצי שעה במקרר.
  2. להכנת המילוי, מגררים דק את הקישואים, סוחטים ומעבירים לקערה.
  3. מטגנים את הבצלים עד שהזהיבו והתרככו, מוסיפים לקישואים עם השמן שנותר במחבת, הביצים, הקמח, השום, מלח ופלפל.
  4. מרדדים את הבצק ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית חסינת אש. שוטחים מעל את המילוי. מפזרים מעל גרעיני חמנייה, שומשום וקמח.
  5. אופים 60-50 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה.
פשטידת קישואים - מתכונים לאפייה