כותר 1 כותר 2 כותר 3


קאפקייקס שוקולד


החומרים:

ל- 24 קאפקייקס:
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח
  • ½ 1 כוסות (375 גרם) סוכר
  • ¾ כוס (75 גרם) אבקת קקאו
  • ½ 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים רותחים

לקרם:

לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
  • 2 כפות מים או שמן
  • 1 כף רום בקרדי


ההכנה:

  • להכנת הקאפקייקס, בקערת המיקסר מערבבים את כל החומרים, ללא המים הרותחים. מוסיפים את המים ומערבבים. מתקבלת תערובת נוזלית. ממלאים תבניות שקעים עד 2/3 הגובה.
  • אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, רק עד שגפרור שננעץ בקאפקייקס יוצא נקי.
  • להכנת הקרם, מחממים מיכל וחצי של השמנת במיקרוגל מבלי להביא לרתיחה, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים היטב. אם נותר שוקולד לא מומס מחממים 20 שניות נוספות במיקרוגל. מצננים ומקררים לפחות 6 שעות במקרר. טורפים לקציפה עם חצי מיכל השמנת שנותר. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול ומזלפים על הקאפקייקס. מצננים כרבע שעה במקפיא.
  • לציפוי, בקערה קטנה עמוקה ממיסים את השוקולד עם המים או השמן כדקה במיקרוגל, מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הרום. טובלים את חלקו העליון של הקאפקייק בציפוי. שומרים במקרר.

קאפקייקס שוקולד
  טיפים מהשף של ריצ'  
טוחן מדיה בניית אתרים