מתכון לקאפקייק שוקולד / ליאת עזרן
החומרים ל-16 קאפקייקס:
- 1 כוס אבקת קקאו
- 2 כוסות קמח
- ½ 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 100 גרם חמאה
- ½ 1 כוסות סוכר
- 2 ביצים
- 2 גביעי יוגורט
לציפוי:
- 2 מיכלי שמנת להקצפה של ריצ'
- 200 גרם שוקולד בקוביות
ההכנה:
- מערבבים בקערה את אבקת הקקאו, הקמח והסודה לשתייה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים בהדרגה את הביצים. טורפים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את תערובת החומרים היבשים ואת היוגורט ומערבלים.
- יוצקים ל-16 תבניות שקעים, רק עד שני שליש הגובה.
- אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- להכנת הציפוי, מחממים את השמנת כמעט עד רתיחה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים היטב. מצפים את הקאפקייקס.
- אפשר להזריק לתוך הקאפקייקס שוקולד נוטלה או קרמל (ממיסים 30 סוכריות טופי קרמל ושליש כוס שמנת להקצפה של ריצ').
