מתכון לקדירת כרעי עוף עם תפוחי אדמה, צימוקים ושקדים מולבנים
החומרים ל-6 מנות:
- 2 בצלים פרוסים
- שמן לטיגון
- 6 כרעי עוף חצויות
- 9 תפוחי אדמה מוארכים
- מלח ופלפל שחור גרוס גס
- 2/3 כוס (100 גרם) צימוקים
- 2/3 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים
- 1 כף פפריקה
- 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
ההכנה:
- מחממים שמן בסיר כבד ורחב ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהזהיבו. מזיזים לצד הסיר.
- מנגבים את חלקי העוף במגבות נייר, מוסיפים לסיר ומטגנים מכל הצדדים.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים לאורך, מפזרים על העוף. מתבלים במלח ופלפל. מכסים את הסיר, מנמיכים מאוד את האש ומבשלים כחצי שעה.
- מוסיפים לסיר את הצימוקים והשקדים. מפזרים על תפוחי האדמה פפריקה וממשיכים לבשל, כשעתיים ואפילו יותר. חשוב שהאש תהיה נמוכה מאוד.
- 10 דקות לפני ההגשה מוסיפים את הבסיס לבישול והקרמה של ריצ' ומבשלים על אש נמוכה.
