מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקינוח ערמונים

החומרים ל-12-10 מנות:

 

  • 1 חבילה (500 גרם) ערמונים קלופים בוואקום
  • 1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • 50 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (60 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) רום בקרדי


להגשה:

 

  • 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 50 גרם אגוזי פקאן סיניים קצוצים גס או ברס (אגוזי לוז מצופים בקרמל)



ההכנה:

 

  • בסיר מכוסה מבשלים את הערמונים עם ריצ'קפה ומקל וניל, כרבע שעה על אש בינונית-נמוכה, עד שהערמונים רכים והריצ'קפה נספג בהם. מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה עם החמאה, הסוכר והרום. מצננים במקרר.
  • מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב ומזלפים לגביע, על צלחת או בתוך כוסית. ואפשר גם, טוחנים את התערובת ישירות במכונת בשר על צלחת הגשה גדולה, מבלי לגעת בידיים כדי לא לפגוע בצורה.
  • מקציפים קצפת ריצ' ועורמים במרכז הערמונים, או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הערמונים. מפזרים מעל אגוזים מסוכרים.




למתכוני קינוחים נוספים - לחצו כאן

קינוח ערמונים - קינוחים