מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקיש בטטה וגבינת עיזים / עדי דאס

החומרים:



לבצק:

 

  • 2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים קרים
  • 1 כפית מלח


למילוי:

 

  • 25 גרם חמאה
  • 1 בטטה קלופה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף עלי תימין
  • 1 גליל גבינת פרומעז חתוכה לקוביות
  • 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר


לאפייה:

 

  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 3 כפות פירורי לחם


ההכנה:

 

  • להכנת הבצק, בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח וקוביות החמאה לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה, המים והמלח ומעבדים רק עד קבלת בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית חסינת אש ומחוררים במזלג. שומרים כחצי שעה במקרר או רבע שעה במקפיא.
  • להכנת המילוי, מטגנים את קוביות הבטטה בחמאה, עד שהתחילו להזהיב. מסירים מהאש, מערבבים עם התימין, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
  • מוסיפים לקערה גבינת פרומעז, בסיס לבישול והקרמה של ריצ' ואת גבינת הקשקבל.
  • טורפים את הביצים עם התבלינים ומערבבים עם תערובת הגבינות, יוצקים לתבנית. מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ופירורי לחם.
  • אופים 40-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
קיש בטטה וגבינת עיזים - מתכונים לאפייה