מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקיש דלעת, אגוזי מלך וגבינות / אינה פיינרמן

החומרים:



לבצק:

 

  • 2/3 1 כוסות קמח
  • 1/2 כפית תבלין לגריל
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה


למילוי:

 

  • 400 גרם דלעת מבושלת עם 2 עלי דפנה, 1 ציפורן ו-5 גרגרי פלפל אנגלי, מסוננת ומעוכה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 1 כרישה, החלק הבהיר בלבד, פרוסה דק
  • מעט פלפל צ'ילי קצוץ
  • 1 בצל קצוץ מטוגן
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • ½ מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית תבלין לגריל
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 3-2 כפות זיתים פרוסים


לאפייה:

 

  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת



ההכנה:

 

  • להכנת הבצק, בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח עם תבלין הגריל. מוסיפים את החמאה ומעבדים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד קבלת גושים גדולים. מעבירים למשטח עבודה ומעבדים מעט בידיים, מעצבים לעיגול בצק שטוח. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח, או בין שני ניירות אפייה ושוטחים בתבנית חסינת אש. דוקרים במזלג ומצננים 30 דקות במקרר.
  • אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • להכנת המילוי, מחממים את השמן במחבת ומטגנים כדקה את השום והג'ינג'ר, מוסיפים את אגוזי המלך, הכרישה ופלפל צ'ילי ומטגנים על אש בינונית עד שהתרככו. מסירים מהאש ומוסיפים את הבצל המטוגן. מצננים ומערבבים היטב עם הדלעת.
  • בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה, בסיס לבישול והקרמה של ריצ', הביצים ותבלין לגריל, מוסיפים את גבינת המוצרלה והזיתים ומערבבים. מערבבים עם תערובת הדלעת ויוצקים על הבצק. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן.
  • אופים כחצי שעה, עד שהפשטידה הזהיבה.
קיש דלעת, אגוזי מלך וגבינות - מתכונים לאפייה