מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקיש כרישה וכרובית

החומרים:



לקלתית:

 

  • 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון

 

למילוי:

 

  • 3 כרישות, רק החלק הבהיר
  • חמאה
  • 1 פלפל ירוק פרוס דק
  • 400 גרם פרחי כרובית
  • 250 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 100 גרם שקדים פרוסים

 

ההכנה:

 

  • להכנת הקלתית, במעבד מזון מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד שמתקבלים פירורים.
  • טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.
  • אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
  • להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.
  • מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה, יחד עם הגבינות. שוטחים על הקלתית החצי אפויה.
  • טורפים את הביצים עם הבסיס לבישול והקרמה, מוסיפים את השום והחרדל ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
  • מגבירים את חום התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות ואופים כחצי שעה.

 


למתכונים נוספים של מאפים - לחצו כאן

קיש כרישה וכרובית - מתכונים לאפיה