מתכון לקיש כרישה וכרובית
החומרים:
לקלתית:
- 1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
- 100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
- 1 חלמון
למילוי:
- 3 כרישות, רק החלק הבהיר
- חמאה
- 1 פלפל ירוק פרוס דק
- 400 גרם פרחי כרובית
- 250 גרם גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 3 ביצים
- 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 100 גרם שקדים פרוסים
ההכנה:
- להכנת הקלתית, במעבד מזון מערבבים את הקמח עם קוביות החמאה עד שמתקבלים פירורים.
- טורפים את החלמון עם 3-2 כפות מים קרים, מוסיפים לקערת מעבד המזון ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק. שוטחים על התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. מצננים כרבע שעה במקרר.
- אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- להכנת המילוי, פורסים את הכרישות בעובי 1 ס"מ ומאדים במעט חמאה, מוסיפים את פרוסות הפלפל ומאדים מספר דקות.
- מבשלים את פרחי הכרובית כ-5 דקות בסיר עם מים רותחים ומעט מלח. מסננים ומוסיפים לתערובת הכרישה, יחד עם הגבינות. שוטחים על הקלתית החצי אפויה.
- טורפים את הביצים עם הבסיס לבישול והקרמה, מוסיפים את השום והחרדל ומתבלים. יוצקים על הירקות. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים.
- מגבירים את חום התנור לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות ואופים כחצי שעה.
