מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך

החומרים:


לבצק:

 

 

למילוי:

 

  • 400 גרם מנגולד
  • 50 גרם חמאה מלוחה
  • 200 גרם גבינת רוקפור מפוררת
  • 100 גרם גבינת פרומעז מפוררת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 2 ביצים
  • 1/2 מיכל (100 מ"ל) בסיס להקרמה ובישול ריצ'
  • 2/3 כוס (100 גרם) אגוזי מלך שבורים גס
  • פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט

 

ההכנה:

 

  • להכנת הבסיס: במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים בסיס להקרמה ובישול ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
  • אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
  • להכנת המילוי: מרחיקים חלק מהגבעולים ואת קצות העלים ופורסים. מאדים בחמאה, מספר דקות בסיר מכוסה ומספר דקות בסיר גלוי, עד שהתרככו. מסננים. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר החומרים, מערבבים.
  • שוטחים את המילוי בבצק האפוי ואופים כ-30 דקות, עד קבלת צבע זהוב.



למתכונים נוספים של מאפים - לחצו כאן

קיש מנגולד, גבינת רוקפור ואגוזי מלך - מתכונים לאפיה