מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקיש מנגולד, פלפלים קלויים וגבינות / מיכל אנגלנדר

 

החומרים:


לבצק:


2 כוסות קמח 
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 
1 כפית מלח
1 ביצה
2-1 כפות מים קרים 


למילוי:


2 פלפלים אדומים חצויים 
1 פלפל צהוב חצוי
3 כפות שמן זית
1 חבילת מנגולד (כ-10 גבעולים) 
6 בצלים ירוקים קצוצים 
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ' 
1 גביע שמנת של פעם 
250 גרם גבינה לבנה 
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
3 ביצים 
3 כפות קמח
מלח ופלפל שחור 
 


ההכנה:

 

  1. להכנת הבצק, בקערת מעבד מזון מערבבים את הקמח, החמאה והמלח לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ואם יש צורך גם מים, מעבדים לכדור בצק. שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית חסינת אש. מצננים שעה במקרר.
  2. להכנת המילוי, מניחים את הפלפלים בתבנית, כשהחתך כלפי מטה. בעזרת מברשת מורחים בשמן זית ומתבלים במלח.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שהתרככו. קולפים.
  4. אופים את הבצק כרבע שעה, עד שהזהיב. מוציאים מהתנור ומנמיכים את החום לבינוני, 180 מעלות.
  5. חותכים את הפלפלים לרצועות רחבות ומסדרים על הבצק.
  6. מפרידים את עלי המנגולד מהגבעולים וקוצצים דק לקערה. מוסיפים את החומרים שנותרו וטורפים. יוצקים על הפלפלים.
  7. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה זהובה
קיש מנגולד, פלפלים קלויים וגבינות - מתכונים לאפייה