מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקיש עגבניות וגבינות

 

החומרים:



לבצק:


2 כוסות קמח 
100 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
מעט מלח
לשכבות העגבנייה: 
600 גרם עגבניות שרי
שמן זית


לשכבות הגבינה:


100 גרם גבינת פטה מפוררת
1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ' 
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינת קשקבל
2 כפות קמח תופח
3 ביצים טרופות. 
מלח ופלפל שחור 
1 כף עלי תימין

 

לאפייה:


50 גרם גבינה צהובה מגוררת
3-2 כפות פירורי לחם
 


ההכנה:

 

  1. להכנת הבצק, מערבבים היטב את כל החומרים. מרדדים ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית חסינת אש.
  2. להכנת שכבות העגבנייה, חוצים את העגבניות, מניחים על תבנית אפייה ומזלפים מעל שמן זית.
  3. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. להכנת שכבות הגבינה, מערבבים את גבינת הפטה עם בסיס להקרמה ובישול של ריצ', הגבינה הצהובה והקשקבל, הקמח התופח והביצים. מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים את התימין.
  5. מרדדים את הבצק ומשטחים על התחתית והדפנות של תבנית חסינת אש. שוטחים מעל חצי מתערובת הגבינות. מסדרים מעל חצי מעגבניות השרי. שוטחים את יתרת תערובת הגבינה ושכבה נוספת של עגבניות השרי. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ופירורי הלחם.
  6. אופים כ-45 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
קיש עגבניות וגבינות - מתכונים לאפייה