מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקיש עם גזר ופטריות / אינה פיינרמן

החומרים:



לבצק:

 

  • ¾ 1 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • מלח


למילוי:

 

  • 200 גרם גזר מגורר גס
  • 300 גרם פטריות טריות - שמפיניון, פורטבלו, יער, פיופינו, פרוסות גס
  • שמן לטיגון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות גבינת קשקבל מגוררת
  • 2 ביצים
  • 1 מיכל בסיס לבישול והקרמה של ריצ'



ההכנה:

 

  • מכינים את הבצק בקערת מעבד מזון, תחילה הקמח וקוביות החמאה לקבלת פירורים ואז הביצה ומלח. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק הקר בין שני ניירות אפייה ומרפדים בו תבנית חסינת אש. דוקרים במזלג ושומרים כחצי שעה במקפיא. מכסים את הבצק בנייר אפייה ומפזרים שעועית יבשה.
  • אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מוציאים מהתנור, מסירים את השעועית והנייר ומצננים מעט.
  • להכנת המילוי, מטגנים את הגזר והפטריות בשמן חם עד שנוזלי הפטריות התאדו והגזר התרכך. מסירים מהאש ומערבבים עם הפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומצננים מעט. יוצקים את התערובת על הבצק ומפזרים מעל את גבינת הקשקבל.
  • טורפים את הביצים עם בסיס לבישול והקרמה של ריצ' ויוצקים על המילוי.
  • אופים 35-30 דקות, או עד שהפשטידה יציבה וזהובה. מוציאים מהתנור וממתינים מעט לפני ההגשה.
קיש עם גזר ופטריות - מתכונים לאפייה