מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקיש פילו אישי במילוי ירקות צבעוניים

20-18 יחידות בתבנית מאפינס


המרכיבים:

 

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 קישואים או זוקיני, מגוררים
  • 2 גזרים, קלופים ומגוררים
  • 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים דק
  • 1 חבילה (500 גרם) דפי פילו שלושת האופים
  • 2 מיכלים (440 מ"ל) שמנת ריצ' בסיס לבישול והקרמה
  • 4 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס



אופן ההכנה:

 

  • מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (190 מעלות).
  • במחבת גדולה מחממים 2 כפות משמן הזית, מוסיפים את הירקות ומטגנים על אש בינונית 5-4 דקות, או עד שהם מתרככים מעט. מניחים את הירקות לצינון בטמפרטורת החדר.
  • מורחים 3 דפי פילו במעט שמן זית ומניחים אחד על השני. חותכים אותם ל־9 ריבועים שיתאימו לגודל השקעים. מעבירים לשקעים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולות עם 3 דפי פילו נוספים.
  • טורפים היטב את השמנת והביצים. מתבלים במלח ובפלפל.
  • ממלאים כל שקע בכפית גדושה מהירקות. יוצקים עליהם בזהירות מהבלילה עד שכל השקעים מלאים. אופים 20-15 דקות, או עד שהמילוי התייצב לגמרי והבצק הזהיב.

מוציאים ומגישים (אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מחממים ב־150 מעלות לפני ההגשה).

קיש פילו אישי במילוי ירקות צבעוניים - מתכונים לאפיה