מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקיש פלפלים וגבינת עיזים / שמרית איזיזוב

 

החומרים:



לבצק:

 

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח
  • 2-1 כפות מים קרים


למילוי:

 



ההכנה:

 

  • להכנת הבצק, בקערת המיקסר מערבבים את החמאה, המלח, הביצה והחמאה. מוסיפים מים במידת הצורך, לקבלת בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק לעיגול בעובי ½ ס"מ ומהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית חסינת אש. דוקרים במזלג ושומרים 20 דקות במקפיא. מכסים בנייר אפייה ומניחים מעל קטניות.
  • אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהזהיב. מוציאים מהתנור, מסירים את הקטניות והנייר. מצננים.
  • להכנת המילוי, טורפים את הביצים עם בסיס לבישול והקרמה של ריצ' וקמח. מתבלים במלח ופלפל.
  • יוצקים על הבצק מתערובת הביצים, מכסים בחצי מכמות הפלפלים וגבינת העיזים, יוצקים מעל כמעט את כל תערובת הביצים שנותרה ומסדרים מעל את הפלפלים וגבינת העיזים שנותרו. יוצקים מעל את תערובת הביצים שנותרה.
  • אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.
קיש פלפלים וגבינת עיזים - מתכונים לאפייה