מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לקציפת אורז ופירות יער

החומרים:

 

 

ההכנה:

 

  • שוטפים היטב את האורז ומסננים. שמים בסיר עם הבסיס לבישול והקרמה של ריצ' והווניל. מבשלים כ-25 דקות, תחילה על אש בינונית ואז  אש נמוכה, עד שהאורז רך והנוזלים נספגים. מסירים מהאש, מרחיקים את הווניל ומוסיפים את הסוכר והחלמון.
  • ממיסים את הג'לטין ב-3 כפות מים, חצי דקה במיקרוגל, מוסיפים לאורז.
  • מקציפים את הקצפת ומקפלים עם האורז. חלק מהקצפת שומרים לקישוט. שוטפים תבנית מוארכת ומבלי לנגב שוטחים בה יריעת ניילון נצמד וממלאים בתערובת. מצננים במקרר.
  • יוצקים על הפטל מעט ליקר וממתינים כ-10 דקות.
  • הופכים את הקציפה על צלחת הגשה ומפזרים את הפטל מעל. מקשטים בקצפת שנותרה.



למתכוני קינוחים נוספים - לחצו כאן

קציפת אורז ופירות יער - מתכונים לאפיה