מתכון לרוטב קפה
החומרים:
- 1/2 1 כפות (30 גרם) סוכר
- 2 כפות מים
- 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 חלמון
- 1 כף שטוחה קפה נמס
- 1 כף מים רותחים
ההכנה:
- בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר עם המים, מערבבים בכף עץ. מנמיכים מאוד את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות.
- מקציפים את החלמונים בקערה קטנה ומוסיפים את סירופ הסוכר בזרם איטי תוך הקצפה.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים לקבלת רוטב חלק.
- ממיסים את הקפה במים רותחים ומערבבים עם הרוטב.
