מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לרולדה במילוי קצפת ודובדבנים

 

החומרים:

 

  • 200 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים דק
  • 1/2 כוס (80 גרם) אבקת קקאו
  • 4 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס (125 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

 

למילוי:

 

  • 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 צנצנת שימורי דובדבנים מסוננים

 

לציפוי:

 

  • 3 כפות נוטלה
  • 1 כוס (150 גרם) אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

 

ההכנה:

 

  • מרפדים תבנית אפייה בגודל 25x35 ס"מ בנייר אפייה, מרססים במעט ספריי שמן בטעם חמאה.
  • מערבבים את האגוזים עם הקקאו.
  • מקציפים היטב את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר.
  • מקציפים בנפרד את החלמונים עם הסוכר הנותר והווניל ומקפלים עם החלבונים המוקצפים ותערובת האגוזים והקקאו. שוטחים בתבנית.
  • אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעוגה נסוגה מעט מהדפנות. מוציאים מהתנור, מוציאים מהתבנית, מגלגלים עם הנייר ומצננים.
  • להכנת המילוי, מקציפים קצפת ריצ' עם הפודינג ומורחים לאורך העוגה, מפזרים מעל את הדובדבנים. בעזרת הנייר מגלגלים לגלילה, תוך הרחקת הנייר.
  • מורחים את העוגה בממרח נוטלה ומגלגלים באגוזי קליפורניה קצוצים. מניחים את הגלילה על מגש מוארך כשהתפר כלפי מטה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר או מקפיאים. מוציאים מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה.
רולדה במילוי קצפת ודובדבנים - מתכונים לאפיה