מתכון לרולדה שוקולד / מיכל אנגלנדר
החומרים:
- 4 ביצים מופרדות
- 2/3 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- קורט מלח
- 1/2 כוס קמח
- 1/4 כוס אבקת קקאו
למילוי:
- 1 מיכל שמנת להקצפה של ריצ'
- 1 כוס חלב
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
לזיגוג:
- 100 גרם שוקולד מריר בקוביות
- 1/2 כוס שמנת להקצפה של ריצ'
לקישוט:
- קוקוס
ההכנה:
- להכנת הגלילה, מקציפים את החלבונים תוך הוספת הסוכר. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים, הווניל ומעט מלח. מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו.
- שוטחים את התערובת בגובה ½ 1 ס"מ בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
- מוציאים מהתנור ובעזרת נייר הפרגמנט הופכים על מגבת. מגלגלים לגלילה כשהעוגה עדיין חמה. מצננים.
- להכנת הקרם, מקציפים את השמנת עם הפודינג והחלב.
- פותחים את הגלילה ומורחים כמעט עד הקצה. מגלגלים תוך הרחקת הנייר. מניחים על צלחת הגשה מוארכת, כשהתפר כלפי מטה.
- להכנת הזיגוג, מחממים את השמנת כמעט עד רתיחה, יוצקים על השוקולד וממתינים דקה. מערבבים היטב ומורחים על העוגה. מפזרים מעל קוקוס.
