מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון לתפיחת חצילים

החומרים:

 

  • 300 גרם בצק עלים של "שלושת האופים"
  • 3 חצילים גדולים
  • שמן לטיגון
  • 10 שיני שום כתושות
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 250 גרם גבינה צפתית מפוררת
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף קמח
  • 1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
  • 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה ריצ'
  • 4 ביצים מופרדות
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל שחור


 

ההכנה:

 

  • משמנים כלי חסין אש ריבועי בגודל 26 ס"מ. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 32 ס"מ ומרפדים בו את התבנית, תחתית ודפנות.
  • חותכים שני חצילים לקוביות קטנות, מנגבים במגבות נייר. מטגנים בשמן חם עד שהזהיבו והתרככו. מסירים מהאש ומוסיפים את השום והפטרוזיליה.
  • קולים את החציל השלישי על אש גלויה, מצננים מעט וקולפים. מועכים ומערבבים בעדינות עם תערובת החצילים המטוגנים. מפזרים על הבצק. מפזרים מעל את הגבינה הצפתית המפוררת.
  • ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח, מערבבים ומוסיפים ריצ'קפה, מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים עם בסיס לבישול והקרמה ריצ', החלמונים והגבינה הצהובה.
  • מקציפים את החלבונים ומקפלים עם הרביכה, שוטחים על החצילים והגבינה הצפתית.
  • אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.



למתכונים נוספים של מאפים - לחצו כאן

תפיחת חצילים - מתכונים לאפיה