מתכון לתפיחת חצילים
החומרים:
- 300 גרם בצק עלים של "שלושת האופים"
- 3 חצילים גדולים
- שמן לטיגון
- 10 שיני שום כתושות
- 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
- 250 גרם גבינה צפתית מפוררת
- 1 כף חמאה
- 1 כף קמח
- 1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
- 1 מיכל (220 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה ריצ'
- 4 ביצים מופרדות
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מלח ופלפל שחור
ההכנה:
- משמנים כלי חסין אש ריבועי בגודל 26 ס"מ. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 32 ס"מ ומרפדים בו את התבנית, תחתית ודפנות.
- חותכים שני חצילים לקוביות קטנות, מנגבים במגבות נייר. מטגנים בשמן חם עד שהזהיבו והתרככו. מסירים מהאש ומוסיפים את השום והפטרוזיליה.
- קולים את החציל השלישי על אש גלויה, מצננים מעט וקולפים. מועכים ומערבבים בעדינות עם תערובת החצילים המטוגנים. מפזרים על הבצק. מפזרים מעל את הגבינה הצפתית המפוררת.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח, מערבבים ומוסיפים ריצ'קפה, מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים עם בסיס לבישול והקרמה ריצ', החלמונים והגבינה הצהובה.
- מקציפים את החלבונים ומקפלים עם הרביכה, שוטחים על החצילים והגבינה הצפתית.
- אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
