מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

מתכון למאפינס אננס ואגוזי מלך

 

החומרים ל-12 מאפינס:

 

  • 2 ביצים
  • 1 כוס (250 גרם) סוכר
  • 1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
  • 100 גרם חמאה מלוחה מומסת
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כוסות (300 גרם) קמח תופח
  • 150 גרם אננס חתוך לקוביות קטנות או משומר ומסונן היטב
  • 1/2 כוס (75 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס

 

ההכנה:

 

  • בקערת המיקסר מערבבים את הביצים עם הסוכר, ריצ'קפה, החמאה והווניל. מוסיפים את הקמח בכמה פעמים ומערבבים בקצרה. מוסיפים את קוביות האננס ואת האגוזים ומערבבים מעט.
  • משמנים תבניות מאפינס בספריי שמן בטעם חמאה וממלאים בתערובת, עד שלושת רבעי הגובה.
  • אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מוציאים מהתנור, ממתינים 3-2 דקות ומעבירים לרשת. מתאים להגיש כשעדיין חמים. אפשר לצנן, להקפיא ולחמם מעט במיקרוגל.
מאפינס אננס ואגוזי מלך - מתכונים לאפיה